Fundació Paulí Bellet
Activitats

Trobades el primer diumenge de cada mes
Tallers literaris
• Celebració de les festes catalanes
Cursos de català per a nens i adults
• La Diada de Sant Jordi: Kensington Day of the Book Festival
Activities

Monthly Brunch: the first Sunday of every month
• Literary workshops
• Celebration of Catalan holidays
• Catalan courses for children and adults
St. George's Day: Kensington Day of the Book Festival
Kensington Day of the Book Festival

A Catalunya la celebració de la Diada de Sant Jordi és una de les tradicions més atractives del nostre costumari. I és que el dia del llibre i de la rosa té un ventall de simbolismes per celebrar que permet que agradi a tothom. D'una banda, és una diada nacional, ja que s'homenatja el patró de Catalunya. D'altra banda, la diada de Sant Jordi és també el nostre dia dels enamorats amb la rosa vermella com a protagonista i amb la llegenda del drac com a referent èpic. Els llibres donen un aire intel·lectual a la diada i, finalment, el fet que la festa se celebri al carrer --les rambles s'omplen de parades de roses i llibres,--la converteix en una exhaltació de la natura i de la primavera en un ambient ben ciutadà. N'hi ha per a tots els gustos, per això no és estrany que sigui una festa fàcilment exportable.

I és així com la nostra festa ha arribat a Kensington, pràcticament amb els mateixos ingredients que a Catalunya: les parades al carrer i les actuacions festives, les roses, els llibres --en aquest cas com a principals protagonistes-- i una munió de gent passejant amunt i avall, gaudint amb la companyia dels altres vianants i de la plenitud de la primavera.

Els catalans de Washington i rodalies ens hem de sentir afortunats de poder celebrar el Sant Jordi en un ambient tan semblant al de Catalunya. La nostra participació, però, no pot ser passiva; a nosaltres ens toca posar l'ingredient dels origens de la festa: de Sant Jordi, de la llegenda del drac i de Catalunya. Per aconseguir-ho només cal anar-hi i fer la festa encara més gran.

Per a més informació: Kensington Day of the Book Festival.


Kensington Day of the Book Festival

April twenty-third (the festival is on the nearest Sunday) is a symbolic day in world literature. Declared as International Day of the Book by UNESCO in 1995, this celebration of books and literature draws its inspiration from a Catalan tradition, the Festival of the Rose.

Legend has it that Saint George, Patron Saint of Catalonia and international knight-errant, slew a dragon about to devour a beautiful Catalan princess. From the dragon's blood sprouted a rosebush, from which the hero plucked the prettiest rose for the princess. Hence the traditional Rose Festival celebrated in Barcelona since the Middle Ages to honor chivalry and love. In 1923, this lover's "festa" became even more poetic when it merged with "el dia del llibre", or The Day of the Book, to mark the nearly simultaneous deaths of Miguel de Cervantes and William Shakespeare, the two giants of literary history, on April 23, 1616.

On this day in Barcelona, bookstalls and street festivities run the length of the picturesque La Rambla, the old city's main boulevard and, according to the Spanish author Garcia Lorca, "the only street in the world which I wish would never end".

The Pauli Bellet Foundation Catalan Library, the Town of Kensington, and all our wonderful sponsors, invite you to celebrate this wonderful day on Howard Ave, our "Rambla".

For more information, visit Kensington Day of the Book Festival.
© 2010 Fundació Paulí Bellet | 3786 Howard Ave, Kensington MD 20895 | CatalansDC@gmail.com