Kensington Celebrates the International Day of the Book Festival Sunday April 26th 2015 * Howard Avenue, Old Town Kensington * 11am-4pm

 
PAULI BELLET FOUNDATION
CATALAN LIBRARY

www.catalansdc.com

      The Pauli Bellet Foundation is a non-profit organization created in 1987 and registered in Washington DC. The mission of the Foundation is to support and promote Catalan culture and literature in the United States, and specifically in the Washington DC area. This is accomplished through the creation of a Catalan Library, Catalan language classes, the maintanance of a website and email listserve, monthly social meetings, cultural activities throughout the year, and as a co-sponsor of the annual Kensington Day of the Book Festival. The Foundation also supports and invites Catalan authors to share their works through literary readings and events.
      The Catalan Library of the Foundation is located on the second floor of the Kensington Row Bookshop at 3786 Howard Ave, Kensington. All are welcome to visit.
      The Pauli Bellet Foundation welcomes you to the Kensington Day of the Book Festival, and thanks everyone for your support to make the event successful and fun for all.       A Catalunya la celebració de la Diada de Sant Jordi és una de les tradicions més atractives del nostre costumari. I és que el dia del llibre i de la rosa té un ventall de simbolismes per celebrar que permet que agradi a tothom. D'una banda, és una diada nacional, ja que s'homenatja el patró de Catalunya. D'altra banda, la diada de Sant Jordi és també el nostre dia dels enamorats amb la rosa vermella com a protagonista i amb la llegenda del drac com a referent èpic. Els llibres donen un aire intel·lectual a la diada i, finalment, el fet que la festa se celebri al carrer --les rambles s'omplen de parades de roses i llibres,--la converteix en una exhaltació de la natura i de la primavera en un ambient ben ciutadà. N'hi ha per a tots els gustos, per això no és estrany que sigui una festa fàcilment exportable.
       I és així com la nostra festa ha arribat a Kensington, pràcticament amb els mateixos ingredients que a Catalunya: les parades al carrer i les actuacions festives, les roses, els llibres --en aquest cas com a principals protagonistes-- i una munió de gent passejant amunt i avall, gaudint amb la companyia dels altres vianants i de la plenitud de la primavera.
       Els catalans de Washington i rodalies ens hem de sentir afortunats de poder celebrar el Sant Jordi en un ambient tan semblant al de Catalunya. La nostra participació, però, no pot ser passiva; a nosaltres ens toca posar l'ingredient dels origens de la festa: de Sant Jordi, de la llegenda del drac i de Catalunya. Per aconseguir-ho només cal anar-hi i fer la festa encara més gran.
       La festa se celebrarà, com ja sabeu, el diumenge 25 d'abril de dotze del migdia a cinc de la tarda.

Bon Sant Jordi!

Kensington Book Festival | 3786 Howard Ave, Kensington MD 20895 | 301-949-9416 | kensingtonbookfestival15@gmail.com

Website created by
Debi Hammack